Літо продовжується й продовжується сезон кабачків. Здається з них готували вже все, навіть варення. Але є дуже незвичний варіант страви з них, яку мало хто коштував.
Інформатор пропонує приготувати з кабачків намазку. Вона робиться з найпростіших продуктів, але дуже смачна.
Намазка з кабачків
Продукти
- цибуля, 1 шт;
- кабачок, 2 шт.;
- сіль, перець, ароматні трави;
- морква, 1 шт;
- вода, 100мл;
- зелень пучок;
- сир плавлений, 2 шт.
Приготування
Цибулю ріжемо кубиком і починаємо обсмажувати на олії до напівпрозорості.
Додаємо терту на крупній тертці моркву, перемішуємо і тушкуємо до м’якості моркви.
Додаємо кубики кабачка, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні близько 20 хвилин періодично перемішуючи.
Солимо і перчимо, додаємо ароматні трави, приміром, італійські, суміш перців і тушкуємо ще 2 хвилини. Виймаємо масу зі сковороди та остуджуємо.
Плавлений сирок ріжемо шматочками і разом із овочевою масою кладемо в блендер. Додаємо пучок кропу.
Додаємо терту на крупній тертці моркву, перемішуємо і тушкуємо до м’якості моркви.
Додаємо кубики кабачка, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні близько 20 хвилин періодично перемішуючи.
Солимо і перчимо, додаємо ароматні трави, приміром, італійські, суміш перців і тушкуємо ще 2 хвилини. Виймаємо масу зі сковороди та остуджуємо.
Плавлений сирок ріжемо шматочками і разом із овочевою масою кладемо в блендер. Додаємо пучок кропу. Подрібнюємо до стану крему.
Викладаємо пасту в ємність із блендера, накриваємо та відправляємо в холодильник остуджуватись.
Це просто ідеальний варіант намазки, в яку ви на свій смак ще можете додати різні спеції і трави, часник і обсмажені печериці.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати піцу з кабачків. Також ми розповідали про те, як приготувати фаршировані кабачки
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко