Кабачки влітку, мабуть, найдешевший з овочів. До того ж він дуже корисний. Але приготувати з нього можна навіть святкові страви.
Інформатор пропонує рецепт кабачкового закускового торта, який обов’язково сподобається гостям.
Закусковий торт з кабачків
Продукти
- Кабачок – 600гр;
- Сіль – 1 ст.л
- Твердий сир -70 гр;
- Яйця – 2 шт;
- Перець чорний мелений -1 ч.л
- Сушені помідори з часником – 1 ст.л.
- Борошно – 3 ст.
- Цибуля ріпчаста – 100 – 150 гр;
- Цибуля зелена 50 – 100 гр;
- Зелений кріп за смаком;
- Шинка – 200 гр;
- Помідори – 3 середніх;
- Майонез – 350 гр;
- Часник 5 -6 зубчиків (за смаком).
Приготування
Кабачок натираємо на крупній тертці. Додаємо сіль, перемішуємо та залишаємо на 5 хв. Потім гарно вичавлюємо сік.
Додаємо яйця, сир, перемішуємо та перчимо.
Додаємо сушені томати з часником, та третю частину рубленої цибулі.
Всипаємо борошно, замішуємо тісто та жаримо тоненькі млинці з двох сторін до золотавої скоринки.
До майонезу додаємо рубаний кріп та часник видавлений через прес.
Помідори нарізати тоненькими кружальцями, а шинку натерти.
Збираємо торт. Корж змащуємо майонезом, присипаємо трішки цибулькою та викладаємо трішки шинки. Потім кладемо кружальця помідора.
Наверх викладаємо новий млинчик та процедуру повторюємо. Верх прикрашаємо зеленою цибулькою та дрібно нарізаний помідорами.Кладемо всю смакоту у холодильник на годину – півтори аби просочилися коржі, та можна подавати на стіл.
Раніше Інформатор писав про те, як законсервувати кабачки з кетчупом Чілі та про те, як приготувати мариновані кабачки з вишнями.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.
Олена Шевченко