Кривий Ріг До сайту

Яким був автовокзал Кривого Рогу у сімдесяті роки минулого сторіччя

Коли саме з’явився перший у Кривому Розі автовокзал достеменно невідомо. Відомо лише, що розташовувався він десь у районі площі Визволення. Але зі зростанням пасажирських перевезень з’явилася потреба окрім декількох станцій мати ще автовокзал центральний.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на групу “Криворізька старовина”, Центральний автовокзал збудували наприкінці 70-х років минулого сторіччя на виїзді з міста на одній з центральних магістралей на Дніпровському. Це була характерна для того часу будівля зі скла та металу зі зручним залом очікування, багатьма квітковими касами, камерами схову, кафетеріями та кафе та зручною транспортною розв’язкою з якої легко було дістатися у будь-який кінець міста. Саме з автовокзалу туристи складали своє перше враження про Кривий Ріг й враження це було чудовим.

Поряд розташовувалася стоянка таксі. Що до цін, то за словами криворіжця Олександра Пікуля: “Тариф таксі: посадка 20 коп. плюс 10 коп. за кожний кілометр шляху (після 1977 року кілометр пробігу став коштувати 20 коп.). РАЗОМ ТАКСІ 1970-х Кривий Ріг – Дніпро: бл. 18 руб. (На літаку виходило дешевше, див. тему “криворізький аеропорт”, якщо завантажити в таксі 5 пасажирів, то за 4 рублі доїхати до Дніпропетровська можна було у когось на колінах)”.

Реклама

Заради справедливості зазначимо, що мінімальна зарплата у криворіжців на той час була 70 рублів на місяць, і щоб із шиком покататися до обласного центру, потрібно було віддати одну її третину. Щоправда, можна було підібрати попутників, і тоді поїздка обходилася значно дешевше, проте криворіжцю з мінімалкою все одно утратно.

Дніпровське шосе, автовокзал. 80-ті роки минулого сторіччя

Зараз автовокзал занепав, обріс усілякими кіосками. Значна частина рейсів скасовані. Він явно потребує реконструкції, але це вже після війни.

Криворізький автовокзал у наші часи

 

Реклама

Раніше Інформатор показав дореволюційний цвинтар, який провалився у пустоти Криворіжжя. Також ми писали, що у Дніпропетровській області знайшли козацький хрест, якому більш ніж 400 років.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Реклама

Олена Шевченко