Кривий Ріг До сайту

Сезон кабачків: готуємо овочеві котлети

На дворі спека. Важкої їжі з м’яса хочеться не дуже. До того ж дешевих кабачків вдосталь. І якщо просто смажені вони вже набридли, можна приготувати з них дещо легке та цікавеньке.

Реклама

Інформатор пропонує рецепт овочевих котлет з кабачків.

Котлети з кабачків та картоплі

Реклама

Продукти

-2 кабачка середнього розміру;

-1 морква;

Реклама

– 2 картоплини;

-2 столові ложки манної крупи;

-2 зубчики часнику;

Реклама

-2 яйця;

-10 г петрушки;

– сіль за смаком;

Реклама

-чорний мелений перець за смаком.

для соусу

60 г вершків;

– 60 г майонезу;

-2 зубчики часнику;

-10 г кропу.

Приготування

  1. Кабачки помийте, обсушіть і видаліть кінці. Натріть їх і перекладіть на друшляк. Посолити і залишити на кілька хвилин, щоб пустили сік. Очищену моркву і картоплю натерти через дрібну тертку. Як тільки натерте картоплю, добре злийте сік і перекладіть в миску, куди будуть додаватися інші овочі.
  2. Додайте добре відціджену моркву та кабачки. Поверх них додаємо дрібно нарізану зелень, подрібнений часник і попередньо збиті яйця. Дуже добре перемішайте, щоб усі інгредієнти перемішалися.
  3.  В кінці додаємо манну крупу, яку також перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин для набухання.
  4. Тим часом приготуйте соус. У миску додайте вершки, майонез, дрібно нарізаний кріп і подрібнений часник. Перемішайте і соус готовий.
  5. Сформуйте котлети, віджавши з них сік. Викладіть їх на подрібнювач і поставте сковорідку на плиту.
  6.  Коли сковорода добре розігріється, додайте олію і 5 котлет. Смажимо на середньому вогні з двох сторін до гарної рум’яності.
  7. Перекладіть їх у форму з жароміцного скла, застелену папером для випікання, і поставте в духовку при 150°C на 15 хвилин. Якщо котлети вийшли тонкими, як млинці, то не потрібно ставити їх в духовку.
  8. Дістаньте з духовки і перекладіть на блюдо. Подавати їх можна відразу, але справжній смак овочів ви відчуєте лише тоді, коли вони трохи охолонуть. Подавайте з вершковим соусом, який ідеально поєднується з овочами. Котлети вийшли ароматними, повітряними і соковитими, а аромат часнику відчувається на весь будинок.

Раніше Інформатор писав про те,  як законсервувати кабачки з кетчупом Чілі та про те, як приготувати мариновані кабачки з вишнями.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко