Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Нові тарифи на електроенергію ще занизькі: офіційний коментар

З 1 червня в Україні підвищили тарифи на електроенергію для населення. Замість 2, 65 він складає 4, 32 гривні за кВт. Але за думкою спеціалістів міненерго він ще є занизьким.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, в міненерго порахували, що ринкова ціна електроенергії для населення має бути 7 грн 50 копійок. Інакше, кажуть у Міністерстві, відновити пошкоджену генерацію буде неможливо.

“Діючий тариф покриває собівартість виробництва 1 кВт*год двома державними енергокомпаніями – «Енергоатомом» та «Укргідроенерго», а також передачу електроенергії та її розподіл. Тариф складається виключно із собівартості витрат, без жодної копійки будь-якої надбавки. Ринкова ж вартість однієї кіловат-години складає більше 7,5 грн”, – сказала заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Вона нагадала, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Тому додаткові кошти підуть на їхнє відновлення.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні підвищили тарифи на електроенергію. Також ми писали, що в Україні боржникам по електроенергії почали вимикати світло.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору