Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Військовозобовʼязаним необхідно оновити дані: як це зробити онлайн і чи будуть одразу видавати направлення на ВЛК

18 травня набув чинності Закон про мобілізацію. У зв’язку з цим Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов’язаних, призовників та резервістів. З його допомогою всі військовозобов’язані віком 18-60 років протягом 60 днів — до 16 липня включно зможуть оновити свої облікові дані.

Про це повідломляє Інформатор з посиланням на пресслужбу 17-ої окремої танкової бригади.

Віфйськовозоб’язаний повинен повідомити свій мобільний телефон, фактичне місце проживання та e-mail (за наявності).
Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом.

Оновити дані можна будь-яким зручним для військововзобов’язаного способів. Зокрема онлайн – через застосунок Резерв+. Він доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market з 18 травня.

Резерв+ надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі Оберіг. Це зручний спосіб виконання обов’язкової процедури оновлення особистих даних.
Після оновлення даних у застосунку військовозобов’язаний зможе побачити інформацію з реєстру Оберіг щодо себе.

Також оновити дані можна офлайн у Територіальних центрах комплектування або Центрах надання адміністративних послуг, які діють по всій країні.

Якщо оновлювати дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру, військовозобов’язаний  також отримає відповідну відмітку у військовий квиток.

З 18 червня у застосунку Резерв+ також зʼявиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про статус військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Раніше Інформатор писав про про смарт-мобілізацію в Україні. Писали, що в Україні посилюється мобілізація.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору