Попереду Великдень. А який же великодній стіл без буженини? Але щоб свята не позначилися на статурі, навіть у цей день краще приготувати щось не менш смачне, але не занадто калорійне.
Інформатор пропонує зробити буженину не з свинини, а з індички.
Буженина з індички
Продукти
-
2 кг філе індички
-
5 столових ложок солі
-
1,5 столові ложки цукру
-
2 літри прохолодної кип’яченої води
-
1 столова ложка куркуми
-
1,5 столові ложки олії
-
2 чайні ложки меду
Приготування
- У воді розчинити сіль та цукор. Покласти вимитий цільний кусок філе індички на 3 години
- Через 3 години викласти філе індички на паперові рушники. Дати стекти зайвій рідині. Змастити олією та натерти медом і куркумою.
- Завернути шматок м’яса у декілька шарів фольги харчової та викласти у форму для випікання чи у деку. Поставити на середній рівень духової шафи.
- Випікати спочатку при температурі 200° на протязі 30 хвилин. Надалі при 160° на протязі чуть більше години. Готовність страви перевіряйте за допомогою проколювання виделкою. Після приготування залишити у духовці до повного охолоджування до кімнатної температури.
- При подачі до столу порізати на тоненькі шматочки. Смакує у гарячому та холодному стані. Смачного!
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати сирну паску з мармеладом. Також ми розповідали про те, як приготувати веганську паску.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко