Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До святкового столу  та без шкоди для статури: буженина з індички

Попереду Великдень. А який же великодній стіл без буженини? Але щоб свята не позначилися на статурі, навіть у цей день краще приготувати щось не менш смачне, але не занадто калорійне.

Інформатор пропонує зробити буженину не з свинини, а з індички.

Буженина з індички

Продукти

  1. 2 кг філе індички
  2. 5 столових ложок солі
  3. 1,5 столові ложки цукру
  4. 2 літри прохолодної кип’яченої води
  5. 1 столова ложка куркуми
  6. 1,5 столові ложки олії
  7. 2 чайні ложки меду

Приготування

  1. У воді розчинити сіль та цукор. Покласти вимитий цільний кусок філе індички на 3 години
  2. Через 3 години викласти філе індички на паперові рушники. Дати стекти зайвій рідині. Змастити олією та натерти медом і куркумою.
  3. Завернути шматок м’яса у декілька шарів фольги харчової та викласти у форму для випікання чи у деку. Поставити на середній рівень духової шафи.
  4. Випікати спочатку при температурі 200° на протязі 30 хвилин. Надалі при 160° на протязі чуть більше години. Готовність страви перевіряйте за допомогою проколювання виделкою. Після приготування залишити у духовці до повного охолоджування до кімнатної температури.
  5. При подачі до столу порізати на тоненькі шматочки. Смакує у гарячому та холодному стані. Смачного!

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати сирну паску з мармеладом. Також ми розповідали про те, як приготувати веганську паску.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору