Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі засудили чоловіка, який рекламував групу для ухилянтів

У Кривому Розі через створену групу у месенджері інформували про місцезнаходження представників ТЦК у місті. Криворіжець вирішив допомогти ухилянтам і створив рекламу даної групи. Чоловіком зацікавилися правоохоронці і справа дійшла до суду.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Жовтневий суд Кривого Рогу.

В одному з інтернет-месенджерів було створено групу, в якій поширювалась інформація про детальні адреси перебування військовослужбовців ТЦК у Кривому Розі, які роздавали повістки під час мобілізації. Також учасники групи надсилали фотографії та відеозаписи з роботою представників ТЦК на вулицях міста.

Обвинувачений з метою інформування якомога більше осіб про існування такої групи та залучення нових підписників зняв ролик, в якому рекламував вказану групу. Відеозапис чоловік розмістив на власній сторінці однієї із соціальних мереж, а також домовився з адміністраторами групи поширювати вказаний контент серед користувачів соцмережі.

Своїми діями обвинувачений перешкоджав законній діяльності ЗСУ – ТЦК та СП. Через інформування у групі про місцезнаходження військовослужбовців ТЦК особи призовного віку могли уникати отримання повісток у визначених місцях.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю та щиро розкаявся.

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок 32-річному чоловіку за пособництво перешкоджанню законній діяльності Збройних Сил України в особливий період.

Суд визнав винним криворіжця і призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі та звільнено від його відбування з іспитовим строком на 2 роки.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі військовий обіцяв ухилянтам відстрочку від мобілізації за 2 тис. доларів. Також ми писали, на скільки у Кривому Розі засудили ухилянта, бо не прийшов по повістці до ТЦК.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору