Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Зняв відео для Telegram-каналу про вручення повісток: у Кривому Розі засудили помічника “ухилянтам”

На початку грудня 2023 року у Telegram з’явилася група, в якій адміністратор вказував місця, де у Кривому Розі роздають повістки. Група стрімко почала набирати підписників і через 20 днів вона налічувала вже понад 40 тисяч. Обвинувачений вирішив “допомогти” і зняв відео-рекламу для даного Telegram-каналу, згодом ним зацікавилися правоохоронні органи.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень, – передає Інформатор.

В Telegram-каналі поширювали локації у Кривому Розі, де знаходяться військовослужбовці, які займаються мобілізацією громадян. Адміністратор та підписники ділилися фотографіями та відео роздачі повісток. Тому деякі військовозобов’язані уникали вказаних місць, а через це зменшувалися мобілізаційні ресурси.

Один із підписників вирішив допомогти авторам цього телеграм-каналу і розповсюдити інформацію про групу через рекламний відеоролик. 20 грудня 2023 року чоловік на мобільний телефон відзняв відео тривалістю 27 секунд, в якому рекламував телеграм-групу. Він написав у чат-бот групи і надав адміністраторам це відео, а також надіслав посиланням на публікацію у своїй сторінці в Іnstagram і домовився поширити рекламу також в інших соціальних мережах.

Далі підприємливим містянином займалася поліція. На чоловіка відкрили кримінальну справу і передали до суду.

Жовтневий районний суд Кривого Рогу визнав місцевого жителя винним у перешкоджанні діяльності ЗСУ.

У судовому засіданні обвинувачений визнав скоєне і щиро розкаявся. Його засудили до 5 років позбавлення волі умовно, але звільнили з іспитовим строком 2 роки.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі військовий обіцяв ухилянтам відстрочку від мобілізації за 2 тис. доларів. Також ми писали, на скільки у Кривому Розі засудили ухилянта, бо не прийшов по повістці до ТЦК.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору