Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

«Затягували» військових в азартні ігри: судитимуть організаторів шахрайського кол-центру у Кривому Розі

СБУ виявили у Кривому Розі і підпільний кол-центр, який нараховував 40 «операторів». Вони видурюванні гроші у переселенців та військовослужбовців під виглядом букмекерських ставок. Перед судом постануть вісім учасників кол-центру.

Організаторам шахрайської схеми виманювання грошей повідомили про підозру, – передає Інформатор із посиланням на СБУ у Дніпропетровській області.

Інтернет-аферистів викрили кіберфахівці спецслужби ще у жовтні 2023 року. Тоді СБУ встановила, що зловмисники створювали фейкові інтернет-платформи, де пропонували робити ігрові ставки і отримувати «швидкі прибутки».

Під час спілкування з потенційними жертвами фігуранти застосовували методи психологічних маніпуляцій, щоб «затягти» людей в азартні ігри.

«Працівники» кол-центру у Кривому Розі підтримували інтернет-комунікацію з учасниками гри в тоталізатор та обіцяли «великі відсотки» при незначних вкладеннях.

Однак, після отримання грошей ділки припиняли спілкування з «абонентом» і більше не виходили з ним на зв’язок, а одержану суму розподіляли між собою.

При цьому, у разі, якщо клієнт вирішив забрати свої кошти – «букмекери» погрожували йому тривалою процедурою їх «повернення» та високою «комісією».

Під час осінньої спецоперації СБУ викрили всіх організаторів шахрайської оборудки і заблокували діяльність підпільного кол-центру.

Махінаторів визнали злочинною організацією і наразі восьми учасникам оборудки повідомлено про підозру.

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приміщення кол-центру у Кривому Розі

Правоохоронці вилучили у організаторів кол-центру зброю

Комп’ютерна техніка, на якій “працювали” шахраї

Правоохоронці “накрили” кол-центр у Кривому Розі

Нагадаємо, що Депутат створив шахрайський колл-центр у Дніпрі і виманив 9 мільйонів гривень ніби для допомоги ЗСУ. Також ми писали, що у Дніпропетровській області «смотрящий» організував колл-центр з оборотом 2 мільйони гривень на місяць.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору