Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Коли переводити годинник на літній час в Україні у 2024 році

Щорічно наприкінці березня українці переходять на літній час. Це роблять для більш ефективного  використання денного світла. А також для синхронізації в часі з іншими країнами.

Як повідомляє Інформатор, у 2024 році українці перейдуть на літній час в останні вихідні березня. А саме в ніч із 30 березня на 31 березня, о 3:00 стрілки годинника треба перевести на 1 годину вперед.

Це роблять спеціально у вихідний, щоб був хоча б день на адаптацію до нового часу.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року Про порядок обчислення часу на території України, переведення годинників у нашій країні відбувається двічі на рік у жовтні – перехід на “зимовий час” і у березні – на “літній”.

У Верховній Раді неодноразово обговорювалася відміна переходів на літній та зимовий час, але й досі це питання залишається невирішеним. Востаннє 2021 року відповідна законодавча ініціатива не пройшла в парламенті друге читання, так і не набравши достатньої кількості голосів на свою підтримку.

Наразі Україна, подібно до майже 70 інших країн світу, застосовує сезонне переведення годинників. Водночас близько 135 країн або ніколи не вводили подібну практику, або повністю відмовилися від неї.

Раніше Інформатор повідомляв, що завершення опалювального сезону в Кривому Розі “вирішить” погода. Також ми писали, що під Кривим Рогом облаштували оздоровчий табір для літнього відпочинку дітей.

Олена Шевченко

Нагору