Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Креативненько: як мешканці Інгулецького району Кривого Рогу пропонують перейменувати вулиці

У Кривому Розі триває дерусифікація топонімічних об’єктів. Мешканці пропонують назви, які на їх думку, більше відповідють сучасности. Обобливо креативно підішли до цього ті, хто живе у Інгулецькому районі.

Як пише Інформатор з посиланням на депутата Криворізької міської ради Олега Подкопаєва: “Більшості з вулиць там вже майже не існує, бо знаходяться тільки промислові об’єкти. Тому і пропозиції чудові”.

Так провуловк Єршова один з мешканців запропонував перйменувати на честь актора та каскадера Джекі Чана чи іменувати вулицею Гомофобії; вулицю Чуковського назвати Вокнера (на четь героя серіалу у виконанні Чака Норріса) чи вулицею Сексізму. Вулиця Церетелі може стати вулицею Сепарації (Сепарації – сепарація— процес розділення змішаних об’ємів різнорідних часток, один з виробничих процесів що використовується підприємствами гірничодобувної промисловості).

Один з громадян запропонував нарікти вулицю Чернишевського вулицею Сари Конор на честь матері Джона Конора – рятівника людства, вождя Руху опору під час повстання машин – фільм “Термінатор”.

Є й багато інших, не менш креативних пропозицій. Які назви оберуть, покаже час.

Раніше Інформатор писав, шо у Кривому Розі перейменували 268 топонімів. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі перейменували низку вулиць та об’єктів на честь загиблих захисників.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору