Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Верховна Рада підтримала перейменування селищ Криворізького району

Парламентський комітет підтримав перейменування 19 населених пунктів Дніпропетровської області. Їх назви містили символіку російської імперської політики або не відповідали стандартам державної мови. У списку також три села Криворізького району.

Повідомляє Інформатор із посиланням на офіційний сайт Верховної Ради України.

У Криворізькому районі перейменували:

село Червоне Поле на село Поле;

село Червоний Яр на село Яр;

село Новокурське на село Щасливе;

«На засіданні 21 лютого 2024 року Комітет розглянув пропозиції органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій населених пунктів та рекомендації Українського інституту національної пам’яті, Національної комісії зі стандартів державної мови щодо перейменування окремих населених пунктів Дніпропетровської та Миколаївської областей, назви яких містять символіку російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови, у зв’язку з необхідністю приведення їх назв у відповідність із вимогами Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», – йдеться на сайті.

Також перейменували два міста Дніпропетровської області:

місто Новомосковськ на місто Самар;

місто Южноукраїнськ на місто Град.

Список перейменованих міст і селищ Дніпропетровської області

Список перейменованих міст і селищ Дніпропетровщини

Раніше Інформатор писав, шо у Кривому Розі перейменували 268 топонімів. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі перейменували низку вулиць та об’єктів на честь загиблих захисників.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору