Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Більше року вважався безвісти зниклим: “На щиті” додому повернувся боєць з Кривого Рогу

19 жовтня 2022 року під час бойового завдання загинув Олександр Олександрович Кунах. Проте рідні захисника увесь цей час сподівалися, що Олександр живий. На жаль, цього не сталося. Попрощаються з Героєм 7 березня у селі Лозуватка.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Лозуватську сільраду.

Народився Олександр Кунах в селі Приют на Дніпропетровщині. Навчався у Валоській середній школі. Отримавши атестат про середню освіту, закінчив курси операторів котельних установок та працював за фахом.

У квітні 1995-го року був призваний на строкову службу в Збройні сили України. Після демобілізації чоловік більше 10 років жив у Кривому Розі та працював у різних організаціях та підприємства міста. А у  2010 році переїхав з сім’єю в село Тернівка та працював на автозаправній станції в ТОВ «Оптима».

В лютому 2015 року мобілізувався у ЗСУ для проходження служби в зоні проведення АТО. Пройшовши відповідну перепідготовку в навчальному центрі, був направлений для несення служби в один із військових підрозділів, що дислокувався в районі Луганська, на посаду помічника кулеметника.

Вступив у двобій з ворогом, за що отримав статус учасника бойових дій в зоні проведення АТО.

З початку повномасштабного вторгнення Олександр невагаючись вступив до лав ЗСУ і виконував бойові завдання у складі 60-ї окремої механізованої Інгулецької бригади на Херсонщині.

Під час боїв Олександр Кунах отримав поранення. Проте попри травму знову повернувся на фронт.

На жаль, 19 жовтня 2022 року на фронті, серце захисника зупинилося під час бойових дій. Олександру Кунаху було 45 років.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким полеглого Героя.

Раніше Інформатор повідомляв, що на війні загинув футболіст з Кривого Рогу. Також ми писали, що на Куп’янському напрямку загинув батько трьох дітей з Кривого Рогу.

Олена Шевченко

Нагору