Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Київстар” додасть новий мобільний код для абонентів: який саме

Мобільний оператор “Київстар” отримав дозвіл на користування новим кодом мережі “77” (+380 77). Проте це рішення затверджене поки що лише на обмежений термін. Це допоможе розширити абонентську базу компанії.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.

“Київстар” отримав можливість користуватися +380 77 протягом 5 років. Цей код можна застосовувати для надання електронних комунікаційних послуг по всій території України. Завдяки новому коду компанія зможе охопити 10 млн номерів, які не прив’язані до певного розташування. Тобто ці номери можна використовувати для послуг мобільного зв’язку у будь-якій точці України.

“На засіданні розглянуто питання про надання ПрАТ «Київстар» дозволу на користування ресурсом нумерації відповідно до отриманої заяви від оператора. Керуючись статтею 75 Закону України «Про електронні комунікації», Положенням про розподіл, користування та облік ресурсів нумерації електронних комунікаційних мереж загального користування, затвердженого постановою НКЕК від 15.11.2023 № 426, прийнято рішення видати заявнику дозвіл на користування кодом мережі призначення 77 для мережі мобільного зв’язку з абонентською ємністю 10 000 000 негеографічних номерів для надання електронних комунікаційних послуг на території України строком на 5 років”, – йдеться у повідомленні.

Таке розширення абонентської бази “Київстару” може призвести до посилення конкуренції на українському ринку телекомунікацій.

Раніше Інформатор повідомляв, що у криворіжця вкрали телефон і зняли з кредиток близько 50 тис. грн. Також ми писали про хакерську атаку на “Київстар”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору