Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У криворіжця вкрали телефон і зняли з кредиток близько 50 тис. грн: що вирішив суд

В одному з криворізьких кафе зловмисники вкрали у чоловіка телефон. Вони використали номер телефону криворіжця, за яким була закріплена картка ПриватБанку і зняли з неї власні кошти потерпілого, а також кредитні. Чоловік звернувся до суду.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Україна.

У додатку “Мій Київстар” чоловік побачив, що з його номера телефонували до ПриватБанку. Зловмисники зняли із заробітної картки 3539 грн. А так як на кредитній картці стояв ліміт у розмірі 50 тис. грн, то викрадачам вдалося зняти і ці кошти. Загалом сума збитків склала 53539 грн.

Потерпілий звернувся у ПриватБанк, щоб заблокувати картки, а згодом до відділення “Київстар”, щоб відновити свій вкрадений номер.

Потім чоловік звернувся до відділення банку, де йому повідомили, що 14.03.2021 року з картки перерахували кошти та відкрили інтернет рахунок.

Чоловік подав позов до суду, але його не задовільнили. Адже перерахування коштів з картки позивача здійснили до того, як він звернувся до служби підтримки ПриватБанку з проханням заблокувати всі картки.

“При розгляді справи суд не встановив вини відповідача у несанкціонованому знятті коштів з рахунку позивача та відповідно безпосереднього причинного зв’язку між неправомірними діями та шкодою”, – наголосили у суді.

Раніше Інформатор повідомляв, як перевірити онлайн, чи не взяли на вас раптом кредит. Також ми писали, що злодії з Кривого Рогу «повісили» на жінку три онлайн кредити.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Нагору