Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі померла довгожителька і учасниця Другої світової війни

На 101 році пішла з життя учасниця бойових дій у роки Другої світової війни Емілія Степанівна Балабас. Вона була однією з найстарших мешканок міста. На жаль, 24 лютого Емілія Степанівна померла.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Центрально-Міську районну організацію ветеранів.

«Від нас пішла ціла епоха», – поділилися учасники організації.

Емілії Степанівні ще не було 18 років, як вона стала медичною сестрою і пройшла шляхами Другої світової війни у складі 78-го польового пересувного госпіталю 9-ої Армії від Нікополя до Калмикії. Визволяла міста України: Запоріжжя, Миколаїв, Херсон, Одесу, рідну Дніпропетровщину, країни Європи та закінчила війну у Австрії

Після війни Емілія Степанівна працювала інструктором Криворізького міськвиконкому та в інших державних установах, а з 1948 року у відділі кадрів тресту «Кривбасруда». З 1957 року і до виходу на пенсію у 1984 році працювала у тресті «Кривбасшахтопроходка» на посаді інспектора відділу кадрів.

Виростила чудових доньок, має онука, правнука.

«Емілія Степанівна завжди користувалась великою повагою колег по роботі, сусідів по дому, брала активну участь у роботі районної організації ветеранів. Світла пам’ять про чудову людину збережеться в багатьох серцях тих, хто її добре знав і любив», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор писав про те, що 100-річна довгожителька з Кривого Рогу займається спортом та сідає на шпагат. Також ми писали, що криворізька гімназія відзначила 150-річний ювілей.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору