Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Довогожителька з Кривого Рогу святкує свій 100-річний ювілей

2 січня 2024 року, мешканка Центрально-Міського району Балабас Емілія Степанівна святкує свій 100 річний ювілей. Емілія Степанівна народилася в багатодітній родині в селі Білівка Казанківського району Миколаївської області. Проте вже 87 років проживає у Кривому Розі.

Повідомляє Інформатор із посиланням на криворізький міськвиконком.

У 1937 році сім’я переїхала до Кривого Рогу, де пані Емілія закінчила 9 класів школи та вступила до Криворізького педагогічного інституту. Свою трудову діяльність ювілярка розпочала вчителем математики та фізики в Шевченківській сільській школі Криворізького району, але вже в жовтні 1941 року добровольцем пішла на фронт. Воювала медичною сестрою у складі 78-го хірургічного польового пересувного госпіталю 9-ї Армії. Війну закінчила в Австрії.

Після закінчення війни повернулася до м. Кривого Рогу, де працювала на різних посадах на таких підприємствах, як «Кривбасруда», «Дзержинськруда» та «Кривбасшахтопроходка», звідки вийшла на пенсію, продовживши працювати ще протягом п’яти років. Загальний стаж роботи пані Емілії складає майже 40 років.

Емілія Степанівна вдова, має двох доньок, одну онуку та одного правнука.

Вітаємо пані Емілію з поважним ювілеєм та бажаємо мирного неба, щастя, любові, оптимізму та  здійснення мрій! Щоб всі рідні й близькі були поруч щасливі й в безпеці!

З початку 2024 року у місті мешкає ще 9 довгожителів, яким виповнилося 100 і більше років. Найстаршій мешканці міста Покровського району – 102 роки.

Раніше Інформатор писав про те, що 100-річна довгожителька з Кривого Рогу займається спортом та сідає на шпагат. Також ми писали, що криворізька гімназія відзначила 150-річний ювілей.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору