Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Із присмаком сірководню: де у Кривому Розі завищені показники забрудненості повітря

Сірководень є одним з основних газових компонентів – забруднювачів атмосферного повітря. Особливо він накопичується у промислових містах. На жаль, Кривий Ріг не виключення. Так, в місті зафіксували перевищення норми сірководню у повітрі.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Екомоніторинг Кривий Ріг.

Перевищення гранично-допустимих показників по вмісту сірководню зафіксували 20 лютого в Довгинцівському, Центрально-Міському, Саксаганському, Металургійному та Інгулецькому районах. Проте на скільки перевищені показники не вказується.

Додамо, що сірководень це речовина загальноотруйної дії, безбарвний горючий газ з різким характерним запахом тухлих яєць.

Сірководень має одну особливість – відчути носом його можна лише тоді, коли в повітрі його всього до 0,03 мкг/м3,  при великих концентраціях він як би відключає наші нюхові рецептори, і ми неприємного запаху не відчуваємо. Так що, з одного боку, добре, що ми  чуємо запах тухлих яєць. Безумовно, сірководень присутній в повітрі,  неприємний всім. Вдихаючи повітря, що містить високі концентрації вищевказаного газу, можна серйозно постраждати.

Концентрація забруднюючих речовин в повітрі Кривого Рогу

Раніше Інформатор повідомляв, що річка Саксагань знаходиться у «критичному» стані. Також ми писали, що у Кривому Розі тестують новітній прилад для вимірювання якості повітря.

Олена Шевченко 

Нагору