Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На фасаді криворізького ліцею з’явилися дві меморіальні дошки на честь полеглих Героїв

14 лютого у криворізькому ліцеї №107 встановили дві меморіальні дошки на честь загиблих воїнів-випускників закладу. Таким чином адміністрація, викладачі та учні ліцею вшанували пам’ять полеглих Героїв, які загинули захщаючи Україну від загарбників. Дошки встановили на честь Дениса Літкевича та Дениса Фадєєва.

Повідомляє Інформатор.

Військовослужбовець Денис Літкевич загинув поблизу селища Червонопопівка, там він отримав мінно-вибухову травму під час виконання бойового завдання. Серце захисника зупинилося 28 лютого 2023 року. Денис навчався у школі №107.

У цивільному житті Денис Літкевич був одним із найзатребуваніших відеографів не тільки Кривого Рогу, а й усієї України.

Боєць нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) та нагрудним знаком “За заслуги перед містом” ІІІ ступеня (посмертно).

Військовослужбовець Денис Фадєєв, позивний “Фадя”, загинув 8 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Худоярове, що на Куп’янському напрямку Харківщини. Захиснику назавжди 34.

Денис народився і жив у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області. Навчався у школі №107. Потім здобув фах кухаря у Криворізькому професійно-технічному училищі. У мирному житті працював на будівництві. Захоплювався радіотехнікою, гарно готував і малював. Планував поїхати за кордон працювати, мріяв про сім’ю і дітей.

Під час великої війни, 3 березня 2022 року, чоловік пішов добровольцем захищати рідну країну. Служив у складі 128-ої окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Був старшим стрільцем 233-го батальйону. Воював на Луганському, Харківському та інших напрямках фронту. Мав поранення і контузії. 6 грудня 2022 року його нагородили нагрудним знаком “За мужність та відвагу”. Через два дні він загинув.

Меморіальні дошки на честь Дениса Фадєєва та Дениса Літкевича

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого танкіста. Також ми писали, що у Кривому Розі встановили меморіальну дошку на честь полеглого бійця і спортсмена Вадима Сотникова.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору