Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В одній з громад Криворізького району перевищено епідпоріг на ГРВІ

Станом на 8 лютого 2024 року захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у Дніпропетровській області не перевищує епідемічний поріг. З 2 по 8 лютого зареєстровано 13390 випадків ГРВІ, що на 15,6% більше минулого тижня. Проте, така кількість хворих на 26,8% менше від встановленого епідпорогу.

Повідомляє Інформатор із посиланням на  Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Перевищення епідемічного порогу зареєстровано у Софіївській громаді (2%).

Також перевищення зафіксоване у: м.Тернівка (53,5%), м.Жовті Води (32,5%), Васильківський район (35,8 %), Верхньодніпровський (13,6%), Магдалинівський (61,2%),  П’ятихатський (94,5%), Синельниківський (14,2%), Софіївський (2%), Юріївський (24,9%), Петриківський район (34,7%).

На жаль, зареєстровано також два летальні випадки від COVID-19. Додамо, що померлі пацієнти не були щеплені проти COVID-19.

В зв’язку високими рівнями захворюваності серед дітей, у м. Кам’янське, м. Жовті Води та Верхньодніпровському районі учнів у 20 окремих класах та 2 школах перевели на дистанційне навчання. Ці заходи вжили для того, щоб зменшити розповсюдження ГРВІ серед дітей. А у Жовтих Водах запровадили масковий режим.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі зафіксували захворювання скарлатиною з нетиповими симптомами. Також ми писали, що у дитини в Кривому Розі виявили гепатит А.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору