Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Кривий Ріг пережив одну з наймасовіших атак на енергетичну інфраструктуру: що кажуть в “Укренерго”

Протягом 2 та 3 лютого війська рф провели масовані повітряні атаки по Кривому Рогу. Був пошкоджений об’єкт енергетичної інфраструктури. За даними Дніпропетровської ОВА, у Криворізькому районі та у місті Кривому Розі без світла залишилися майже 15 тисяч людей. Було знеструмлено дві котельні, які обслуговують 43 тисячі абонентів. Без електроенергії частково залишився швидкісний трамвай та водонасосні станції.

Як повідомляє Інформатор, ситуацію прокоментували в “Укренерго“.

“Вчорашня атака на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу – вже третя за тиждень і одна із найбільш масованих за рік. Це нагадування про те, що ворог ніколи не полишав спроб відновити енергетичний терор, який почався ще у 2022 році. Завдання росіян зрозуміле — терор проти мирних громадян, створення проблем для індустрії та економіки” – написано у повідомленні.

Відзначається, що відновлювальні роботи були непростими: оскільки після атак знижується надійність живлення пошкодженого енерговузла, ремонтним бригадам довелося протягом дня двічі повертати світло споживачам в регіоні. Зараз роботи як в магістральних, так і в розподільчих мережах ще тривають, але енергоживлення вже відновлено.

Енергетикам вдалося значно мінімізувати наслідки дронових атак, навіть в конкретному енерговузлі, завдяки підготовці до всіх можливих сценаріїв влітку. Фактично, це були перші відключення після повітряних атак з початку опалювального сезону, який ми пройшли на дві третини.

За даними Ради оборони Кривого Рогу, на ранок 4 лютого. у місті енергетиками було відновлено електропостачання абонентів, відключених раніше через перевантаження мереж внаслідок ворожих обстрілів.

Повідомляється, що енергетики зробили все можливе для стабілізації системи, але аварійні відключення поки що можливі, треба до них ставитися з розумінням. Раніше відключені котельні також запитані від електромереж, продовжується прогрів теплоносія. Усі служби міста, лікарні, соціальні установи, комунальний транспорт – працюють.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі та районі діють аварійні відключення світла. Також повідомлялося про те, що уламки збитих безпілотників пошкодили електропідстанцію.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору