Куряча печінка – один з найдоступніших та найкорисніших субпродуктів. Готується він дуже швидко. Головне – не перетримати на вогні, аби смакота не перетворилася на “гуму”.
Інформатор пропонує приготувати курячу печінку з гірчицею та сметаною.
Продукти
1 кг курячої печінки;
– 2 цибулини;
– 4 зубчики часнику;
– 2 столові ложки соняшникової рослинної олії;
– 1 чайна ложка солі;
1/3 чайної ложки чорного меленого перцю;
– 1 чайна ложка цукру;
– 4 столові ложки сметани;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– 2 столові ложки води.
Приготування
1. Викладаємо курячу печінку в глибоку миску. Залийте її гарячою водою і дайте постояти 2-3 хвилини.
2. Очистить цибулю і часник. Цибулю наріжте четвертинками, а часник дрібно наріжте.
3. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Додайте до нього цибулю. Приправте його цукром і сіллю і обсмажте на середньому вогні до легкої рум’яності.
4. Нарешті додайте часник і відціджену печінку. Додайте щіпку солі і меленого чорного перцю. Дуже добре перемішати. Накрийте сковороду кришкою і готуйте печінку на середньому вогні 5 хвилин.
5. В окремій мисці з’єднайте сметану з гірчицею і водою.
6. Отриманий соус вилити в сковорідку з печінкою і перемішати. Готуйте страву під кришкою на повільному вогні ще 10 хвилин.
Все, печінка готова. Подавайте її з улюбленим гарніром.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати теплий салат з печінкою та апельсином. Також ми розповідали про те, як приготувати у духовці лінивий печінковий торт.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова