Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Торт, який вийде у кожного: готуємо “Медовик”

“Медовик” – це класичний торт, який до вподоби чи не кожному українцю. Цей десерт подають майже у всіх кафе, адже він користується не абиякою популярністю. Пухкі коржі із присмаком меду та солодкий сметанний крем дарують цілу палітру смакових відчуттів солодкоїжкам.

Інформатор запевняє, що приготувати  медовик може кожен, адже рецепт дуже легкий, а інгредієнти прості та бюджетні.

Запасіться гарним настроєм і вперед!

Приготування “Медовика”

Інгредієнти:

Для коржів
  • 500-550 г (3-4 ст.) Борошна
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. меду
  • 250 г (1 ст.) цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. соди

Для сметанного крему

  • 800 г сметани
  • 150 г цукрової пудри
  • 1 п. ванільного цукру
  • 2-3 пакетика загущувача для сметани

Приготування коржів

Змішуємо в каструлі яйця, цукор, вершкове масло і мед. Ставимо каструлю на водяну баню і перемішуємо дану суміш до повного розчинення цукру, після чого додаємо соду і ретельно перемішуємо суміш до утворення пишної піни.

Знімаємо дану суміш з вогню і поступово додаємо в неї попередньо просіяне борошно. Спочатку, поки тісто рідке, можна замішувати його ложкою. Коли тісто почне ставати густішим, можна місити його руками. Важливо, що тісто має бути м’яке, не дуже круте.

Далі ділимо тісто на 8 рівних частин, робимо з них кульки, присипаємо їх борошном, викладаємо на тарілку, покриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин.

Дістаємо по 1 кульці тіста і на пергаменті, попередньо присипаному борошном, розкатуємо тонкі коржі і одразу вирізаємо коло потрібного діаметру. Для цього можна використати кришку. Потім разом з пергаментним папером кладемо на лист для запікання і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 3-5 хвилин або до утворення золотистого кольору коржа (залежно від особливостей духовки).

Відразу після випікання в гарячому вигляді прикладаємо тарілку.

Приготування крему:

В невелику каструлю додаємо сметану, цукрову пудру та загущувач. Все ретельно змішуємо міксером до загустіння сметани.

Добре змащуємо кремом коржі, включаючи верхню і бокові ділянки. Верх і бокові ділянки добряче присипаємо попередньо подрібненими в блендері або скалкою крихтами з коржу. Прибираємо медовий торт на ніч або на кілька годин в холодильник.

Раніше Інформатор розповідав, як приготувати заварний крем із згущеним молоком. Також ми писали, як приготувати лінивий пиріг з персиками.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору