Японський десерт моті набув великої популярності в Україні. Це невеликі тістечка, які складаються з клейкого рисового тіста, приготованого у нестандартний спосіб. Але екзотичний ресторанний смаколик можна з легкістю приготувати вдома.
Інформатор пропонує Вам приготувати легкий десерт із простих продуктів.
Щоб урізноманітнити тісто його можна начиняти різними начинками.
Традиційний рецепт моті
Інгредієнти:
- 100 г цукрової пудри
- 50 г рисового борошна
- 150 мл води
- Барвник (на кінчику ножа)
- Кукурудзяне борошно або крохмаль
У невеликій ємності з’єднайте рисове борошно з цукровою пудрою. Потім влийте вже забарвлену барвником воду. Поступово замішуємо тісто. Потім накрийте миску харчовою плівкою і відправте в мікрохвильовку на одну хвилину.
Перемішайте тісто, щоб маса стала однорідною. Потім знову накрийте плівкою і поставте в мікрохвильовку на хвилину.
Перемішайте тісто і викладіть на робочу поверхню, присипану кукурудзяним борошном. Дайте тісту трохи охолонути і розкатайте його. Виріжте кружечки і покладіть будь-яку начинку всередину. Дайте їм форму кульки
Готово!
Моті з вершковим сиром і фруктами — рецепт
Інгредієнти:
- 220 г води
- 100 г цукру
- 100 г рисового клейкого борошна
- Кукурудзяний крохмаль (для присипки і розкатування тіста)
Начинка:
- 50 г вершкового сиру
- 50 г жирних вершків
- Будь-які фрукти або ягоди
Насамперед приготуємо начинку. Для цього з’єднаєте холодні вершки з вершковим сиром і збийте масу до стійких піків. Викладіть начинку в кондитерський мішок і відкладіть. Якщо для начинки вибрали фрукт, то поріжте його на маленькі шматочки, якщо ягоди — вибирайте невеликі за розміром плоди.
Готуємо тісто. Для цього в невелику ємності перемішайте цукор, борошно і воду. Потім накрийте її харчовою плівкою і відправте в мікрохвильовку на дві хвилини. Після цього знову перемішайте тісто і ще раз відправте в мікрохвильовку на хвилину.
Робочу поверхню присипте крохмалем і викладіть тісто. Руки також змастіть крохмалем і розтягніть тісто в тонкий пласт, приблизно 2-3 мл. Потім виріжте коло діаметром 9-10 см. Викладіть крем та фрукт і акуратно запечатайте моті по колу.
Відправте заготовки в холодильник на 30-40 хвилин.
Раніше Інформатор поділився універсальним рецептом для смажених пиріжків. Також ми писали, як приготувати сирно-картопляний хліб на сковороді.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко