Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Рецепт моті: готуємо екзотичний японський десерт

Японський десерт моті набув великої популярності в Україні. Це невеликі тістечка, які складаються з клейкого рисового тіста, приготованого у нестандартний спосіб. Але екзотичний ресторанний смаколик можна з легкістю приготувати вдома.

Інформатор пропонує Вам приготувати легкий десерт із простих продуктів.

Щоб урізноманітнити тісто його можна начиняти різними начинками.

Традиційний рецепт моті

Інгредієнти:

  • 100 г цукрової пудри
  • 50 г рисового борошна
  • 150 мл води
  • Барвник (на кінчику ножа)
  • Кукурудзяне борошно або крохмаль

У невеликій ємності з’єднайте рисове борошно з цукровою пудрою. Потім влийте вже забарвлену барвником воду. Поступово замішуємо тісто. Потім накрийте миску харчовою плівкою і відправте в мікрохвильовку на одну хвилину.

Перемішайте тісто, щоб маса стала однорідною. Потім знову накрийте плівкою і поставте в мікрохвильовку на хвилину.

Перемішайте тісто і викладіть на робочу поверхню, присипану кукурудзяним борошном. Дайте тісту трохи охолонути і розкатайте його. Виріжте кружечки і покладіть будь-яку начинку всередину. Дайте їм форму кульки

Готово!

Моті з вершковим сиром і фруктами — рецепт

Інгредієнти:

  • 220 г води
  • 100 г цукру
  • 100 г рисового клейкого борошна
  • Кукурудзяний крохмаль (для присипки і розкатування тіста)

Начинка:

  • 50 г вершкового сиру
  • 50 г жирних вершків
  • Будь-які фрукти або ягоди

Насамперед приготуємо начинку. Для цього з’єднаєте холодні вершки з вершковим сиром і збийте масу до стійких піків. Викладіть начинку в кондитерський мішок і відкладіть. Якщо для начинки вибрали фрукт, то поріжте його на маленькі шматочки, якщо ягоди — вибирайте невеликі за розміром плоди.

Готуємо тісто. Для цього в невелику ємності перемішайте цукор, борошно і воду. Потім накрийте її харчовою плівкою і відправте в мікрохвильовку на дві хвилини. Після цього знову перемішайте тісто і ще раз відправте в мікрохвильовку на хвилину.

Робочу поверхню присипте крохмалем і викладіть тісто. Руки також змастіть крохмалем і розтягніть тісто в тонкий пласт, приблизно 2-3 мл. Потім виріжте коло діаметром 9-10 см. Викладіть крем та фрукт і акуратно запечатайте моті по колу.

Відправте заготовки в холодильник на 30-40 хвилин.

Раніше Інформатор поділився універсальним рецептом для смажених пиріжків. Також ми писали, як приготувати сирно-картопляний хліб на сковороді.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору