Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо без зайвих витрат: рецепт млинців на воді

Млинці – це страва, яку можна їсти солодкою, солоною, з начинкою і без. Все залежить від вашої фантазії. Головне в млинцях — тісто. Воно має бути без грудочок і не занадто рідким.

Зазвичай, млинці готують на молоці, але що робити, коли вдома не залишилося молока. Його можна замінити водою і млинці вийдуть нічим не гірші. Інформатор розповість, як приготувати бюджетні млинці на воді.

Млинці на воді

Інгредієнти:

  • Вода — 500 мл
  • Пшеничне борошно — 2 скл.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — на кінчику ножа
  • Олія — ​​1 ст. л.
  • Куряче яйце — 3 шт.
  • Ванілін — на кінчику ножа

Приготування

Спочатку потрібно в миску вилити воду і додати яйця, потім перемішати. Далі додати цукор, ванілін та сіль, ще раз добре перемішати.

Потім додати борошно й добре збити блендером, щоб не було грудочок. Додати в тісто трохи олії, щоб менше прилипало до пательні.

Смажити млинці потрібно на добре розігрітій пательні, не забуваючи перед кожним новим млинцем змащувати її олією.

Млинці на воді із содою

Інгредієнти:

  • Яйце куряче — 3 шт.
  • Вода кип’ячена — 600 мл
  • Борошно — 190 г
  • Олія — ​​1 ст. л.
  • Сіль — 1 щіпка
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Оцет — щоб погасити соду
  • Ванілін — на кінчику ножа

Приготування

Перемішайте яйця з цукром та сіллю, додайте воду і знову добре перемішайте.

Далі треба погасити соду оцтом і додати в тісто. Потім потроху додавати борошно і перемішувати, щоб не було грудочок. Додати трохи олії.

Млинці смажити на добре розігрітій пательні до золотистого кольору.

Обирай начинку до млинців та подавай до столу. Смачного!

Раніше Інформатор публікував рецепт млинців по-українські. Читайте також, як приготувати бендерики м’ясом.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору