Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо лимонно-макові млинці

Лимонно-макові млинці – мак і лимонна цедра додаються прямо в тісто, збагачуючи смак млинців та роблячи їх на диво ароматними. 

Не гайте часу та мерщій приготуйте лимонно-макові млинці із зернистою текстурою і свіжими цитрусовими нотками, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Молоко – 600 мл
  • Цукор – 100 г
  • Мак – 120 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сода харчова – 5 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Сіль – 1/8 ч. л.

Рецепт приготування:

Мак залийте кип’ятком і залиште на 15-20 хвилин.

Лимон помийте, обсушіть і зніміть з нього теркою цедру, а з м’якоті витисніть сік.

Для тіста збийте міксером яйця з содою і сіллю, влийте молоко і знову збийте. Всипте борошно і збивайте далі до однорідної маси. Додайте лимонну цедру і сік та розтоплене вершкове масло.

З маку злийте рідину і перебийте його з цукром у блендері або кавомолці. Покладіть мак у тісто, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Потім влийте порціями молоко і ретельно розмішайте.

Сковороду змастіть маслом і обсмажуйте млинці з двох боків по 1-2 хвилини до золотистої скоринки. Готові млинці змастіть вершковим маслом.

Раніше ми розповідали, як приготувати різнокольорові вареники.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору