Якщо не встигли купити хліб в магазині, можна легко приготувати коржики нашвидкоруч. Хлібні коржики – це чудова альтернатива звичному хлібу. А хрусткі свіжозасмажені палянички можна їсти із супами, гарнірами, або ж навіть робити з них бутерброди.
Інформатор пропонує Вам приготувати економні, швидкі та смачні хлібні коржі на кожен день. Паляниці можуть бути як окрема страва, так і смачне доповнення замість хліба.
Рецепт №1 (дріжджове тісто).
Інгредієнти:
60 г (4 ст.л.) води;
50 г (3 ст.л.) кефіру;
7 г (1 ст.л.) дріжджів;
15 г (1 ст.л.) олії;
5 г (1 ч.л.) цукру;
3 г (0.5 ч.л.) солі;
180 г (склянка на 300 мл) – борошна.
Приготування:
Змішуємо свіжі дріжджі, воду, кефір, олію та борошно. Замішуємо тісто і залишаємо на півгодини.
Після цього ділимо тісто на кілька частин. Розкочуємо паляниці і смажимо на розігрітій сковороді на олії.
Теплі коржі змастити олією з часником.
Рецепт №2 (тісто на кефірі).
Інгредієнти:
200-210 г (склянка на 200 мл) кефіру;
0,5 ч.л. (2-3 г) соди;
0,5 ч.л. (2-3 г) солі;
1 ч. л. (5 г) цукор;
260 г (1.5 склянки, склянка на 300 мл) борошна вищого гатунку;
Приготування:
Змішуємо кефір соду та сіль та цукор. Після цього додаємо борошно і замішуємо тісто.
Ділимо тісто на кілька частин. Розкочуємо паляниці і смажимо на розігрітій сковороді на олії.
Можна змастити:
масло вершковим;
помазка із сала: 30 г сало (пропущене на м’ясорубці), 30 г цибулі, дрібка солі, щіпка чорного перцю.
помазка з олії: 15 г (1 ст.л.) олія, 4 г (2 зубці) часник, сіль щіпка, чорний перець щіпкою.
Читайте також, як приготувати турецький хліб. Також ми писали, як приготувати хліб без борошна та хліб на Coca-Cola.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко