Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Постріл у працівника ТЦК”: у поліції охорони Кривого Рогу прокоментували скандальне відео

Нещодавно в російських медіа почало ширитися відео, де нібито невідомий стріляє у працівника ТЦК. Виявилося, що це фейкові кадри. І правоохоронці надали докази підробки.

Повідомляє Інформатор із посиланням на поліцію охорони Кривого Рогу.

Відеоролик, який розповсюдили пропагандистські ЗМІ триває дві секунди і описаний як момент пострілу невідомою особою у працівника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки мовби у ході процесу вручення повісток. До того ж, в інформації зазначалось, що нібито саме Нацполіція України опублікувала цей контент.

Проте українські правоохоронці змогли виявити ознаки підробки навіть у настільки короткому відео. Виявилося, що розповсюджене відео містить ознаки підробки, а саме:
  •  «водяний знак” на відео- підробка під вотермарку Нацполіції, та не відповідає тій, якою маркується зазвичай офіційні відеоматеріали.
  • Написи на жилеті зображеної на відео особи сумбурного характеру, імовірно, написані іноземними літерами, а працівники ТЦК та СП при виконанні своїх службових обов’язків несуть службу в однострої Збройних Сил України та без світловідбивних жилетів.
  • на опублікованому фрагменті відеозапису не відображено характерних ознак, притаманних пострілу з вогнепальної зброї.
“Окрім вищезазначених фактів, до Нацполіції жодних повідомлень щодо вбивства або поранення працівника ТЦК та СП не надходило”, – повідомляють поліцейські.

Всім відомо, що ворог продовжує дискредитаційну кампанію, направлену на розпалювання ворожнечі в українському суспільстві, шляхом розповсюдження дезінформації. Закликаємо не поширювати російські медіа та довіряти лише офіційним джерелам.

Раніше Інформатор повідомляв, які послуги не зможуть отримати військовозобов’язані без довідки від ТЦК та СП. Також ми писали на скільки засудили криворіжця, який не прийшов по повістці у ТЦК.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору