Кривий Ріг До сайту

Заморський смаколик: готуємо угорський пиріг «Горнятковий маківник»

Кажуть, що угорські жінки, аби відвести від оселі відьом, розсипали у дворі мак. За легендою, поки вони не визбирають до останнього зернятка, далі іти не можуть. А у кого з господинь після посипання подвір’я мак лишався, той пік простий й дуже смачний пиріг під назвою “Горнятковий маківник”. Річ у тому, що для його приготування використовується горнятко чи склянка ємністю приблизно 300 мл.

Реклама

Інформатор пропонує рецепт цього смаколика.

Горнятковий маківник

Реклама

Продукти

Приготування

Мак проварити хвилин 5 в молоці і дати набрякнути під кришкою хвилин 20, процідити через сито.
Масло збити з цукром і яйцями, потім потроху, по черзі, додати мак і борошно з розпушувачем, корицю, вишні і добре розмішати. Викласти тісто у змащену форму і випікати приблизно 40 хвилин при 180 градусах.

Реклама

Дати охолонути, розрізати на половинки, змастити їх варенням і покласти один на одного.
Приблизно через годину можна подавати на стіл.

Раніше інформатор писав про те, як приготувати  пиріг з моцарелою. Також ми розповідали про те, як приготувати пиріг із замороженини ягодами на сковороді.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Реклама

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Реклама