Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До святкового столу: готуємо вишневий пиріг за рецептом Кеті Пері

Незабаром новорічні свята. Кожна господиня хоче здивувати своїх гостей смачними стравами. А яке ж свято без пирогів

Інформатор пропонує приготувати на цей випадок вишневий пиріг за рецептом відомої американської співачки Кеті Пері. Кажуть, що вона його просто обожнює.

Вишневий пиріг за рецептом Кеті Пері.

Продукти

  • Мука — 2,5 склянки
  • Вершкове масло — 100 г
  • Холодна вода — 0,5 склянки
  • Вишня — 250 г (можна взяти заморожені чи консервовані у власному соку)
  • Цукор — 3/4 склянки
  • Кукурудзяний крохмаль — 3 ст.л
  • Олія — 3 ст.л
  • Яйця — 1 шт

Приготування

  1. Змішайте масло, борошно та муку. Розминайте руками, поки суміш не стане схожою на вологий пісок. Додайте воду та розділіть отримане тісто на дві частини.
  2. Змастіть форму для випікання маслом та викладіть тісто.
  3. Для начинки потрібно підігріти олію в антипригарній сковорідці. Додайте відціджені вишні та цукор. Тримайте начинку на вогні, поки цукор не розчиниться. Влийте 0,5 склянки води та додайте кукурудзяний крохмаль. Перемішайте та готуйте ще 2 хвилини.
  4. Розподіліть начинку на коржі та зробіть решітку з тіста зверху.
  5. Випікайте 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою, але й без неї він дуже смачний та гарний.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати млинцевий пиріг з м’ясом та рисом. Також ми розповідали про те, як приготувати коронаційний кіш короля Чарльза Третього.

Альона Свірідова

Нагору