Кажуть, що угорські жінки, аби відвести від оселі відьом, розсипали у дворі мак. За легендою, поки вони не визбирають до останнього зернятка, далі іти не можуть. А у кого з господинь після посипання подвір’я мак лишався, той пік простий й дуже смачний пиріг під назвою “Горнятковий маківник”. Річ у тому, що для його приготування використовується горнятко чи склянка ємністю приблизно 300 мл.
Інформатор пропонує рецепт цього смаколика.
Горнятковий маківник
Продукти
- мак – 1 склянка
- борошно – 1 склянка
- цукор – 1 склянка
- молоко – 1 склянка
- яйця курячі – 2 шт
- масло вершкове – 100гр
- варення смородинове – 1 склянка
- вишні консервовані – 100гр
- кориця – 1 ч.л.
Приготування
Мак проварити хвилин 5 в молоці і дати набрякнути під кришкою хвилин 20, процідити через сито.
Масло збити з цукром і яйцями, потім потроху, по черзі, додати мак і борошно з розпушувачем, корицю, вишні і добре розмішати. Викласти тісто у змащену форму і випікати приблизно 40 хвилин при 180 градусах.
Дати охолонути, розрізати на половинки, змастити їх варенням і покласти один на одного.
Приблизно через годину можна подавати на стіл.
Раніше інформатор писав про те, як приготувати пиріг з моцарелою. Також ми розповідали про те, як приготувати пиріг із замороженини ягодами на сковороді.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова