Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українцям спростили процедуру отримання пільг на комуналку: кого це стосується

Пільги на житлово-комунальні послуги значно полегшують життя багатьох українських сімей. Для їх оформлення треба особисто звернутися у відповідні органи. Але що робити, коли хазяїн житла знаходиться на фронті?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на видання “На пенсії“, 27 грудня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, відповідно до якої встановлено експериментальний порядок реєстрації та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни, а також осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни та їхніх сімей.

Постановою передбачається, що з травня 2024 року:

  • члени сім’ї можуть подати заяву на призначення пільги на ЖКП, якщо ветеран війни (особа з інвалідністю внаслідок війни, учасник бойових дій, учасник війни) не може зробити це сам;
  • можна буде подавати єдину спрощену заяву, а не дві окремі – про взяття на облік пільговика і про надання пільг;
  • знадобиться вказувати менший обсяг відомостей для призначення пільг зменшиться, оскільки Мінсоцполітики та ПФУ обміняються між собою частиною інформації;
  • буде можливість подати спрощену заяву в електронній формі за допомогою Порталу Дія.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні учасники бойових дій мають право на довічну знижку на оплату житлово-комунальних послуг. Також повідомлялося про те, кому в Україні автоматично перерахують субсидії на неопалювальний сезон.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору