Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Шахраї під виглядом “Укрпошти” надсилають небезпечні повідомлення

Україною шириться нова схема з викрадення даних клієнтів Укрпошти. Людям надсилають смс-повідомлення з однаковим текстом. В тексті адресата просять перейти за посиланням, аби отримати ніби то загублену посилку. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на SPRAVDI, зазвичай пишуть наступне: “Через відсутність адреси Ваша посилка не може бути доставлена. Ви можете оновити адресу та зробити новий запит на доставку за посиланням..»

Так виглядає повідомлення від шахраїв

Так виглядає повідомлення від шахраїв

За даними “Укрпошти” це повідомлення було розіслано шахраями, які незаконно можуть отримати ваші персональні та фінансові дані, включаючи ПІБ, номери телефонів та номери карт і як наслідок незаконно заволодівати вашими коштами.

На гарячій лінії компанії співробітників Центру стратегічних комунікацій попередили, щоб у жодному разі не переходили за цим посиланням і нічого не сплачували.

Сервіс з доставки відправлень в «Укрпошті» працює без збоїв, інформація щодо посилок відображається коректно і жодних даних підтверджувати не потрібно.

У разі отримання такого повідомлення спеціалісти рекомендують зробити наступне:

  • зателефонуйте до контакт-центру за телефоном 0 800 300 545;
  • зверніться за електронною адресою ukrposhta@ukrposhta.ua;
  • напишіть про це в офіційних каналах «Укрпошти» у соціальних мережах.

Раніше Інформатор писав про те, що шахраї від імені АТБ намагаються ошукати українців. Також повідомлялося про те, що шахраї з Кривого Рогу “затягували” переселенців в азартні ігри і видурювали з них гроші.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору