Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Шахраї з Кривого Рогу “затягували” переселенців в азартні ігри і видурювали з них гроші

СБУ накрила черговий підпільний колл-центр у Кривому Розі. Троє криворіжців створили шахрайську схему виманювання грошей під виглядом букмекерських ставок. Зловмисники створювали фейкові інтернет-платформи, де пропонували робити ігрові ставки і отримувати “швидкі прибутки”.

Повідомляє Інформатор із посиланням на СБУ у Дніпропетровській області.

За допомогою психологічних маніпуляцій спілкуючись з довірливими людьми фігуранти «затягти» їх в азартні ігри.

Для пошуку клієнтів підозрювані створили у Кривому Розі підпільний колл-центр, який нараховував 40 працівників. Вони через інтернет спілкувалися з учасниками гри в тоталізатор та обіцяли «великі відсотки» при незначних вкладеннях.

Однак, після отримання грошей ділки припиняли спілкування з “абонентом” і більше не виходили з ним на зв’язок, а одержану суму розподіляли між собою.

При цьому, у разі, якщо клієнт вирішив забрати свої кошти – “букмекери” погрожували йому тривалою процедурою їх “повернення” та високою “комісією”.

Таким чином щомісяця нелегальний бізнес приносив його організаторам більше 1 млн грн.

За наявними даними, найбільше потерпілих було серед переселенців з фронтових районів України, які за “допомогою»”шахраїв сподівались покращити своє матеріальне становище.

Встановлено, що злочинну схему організували троє мешканців Кривого Рогу. Підпільний колл-центр вони облаштували в орендованому офісі у центрі міста, куди підбирали місцевих жителів як “операторів” легального ігрового бізнесу.

Під час обшуків в офісі та помешканнях фігурантів виявлено:

– мобільні телефони та комп’ютери з доказами незаконної діяльності;

– банківські картки, на які «гравці» надсилали кошти;

– готівку, одержану злочинним шляхом.

Наразі трьом організаторам та чотирьом їхнім спільникам повідомлено про підозру за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. Суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх учасників “схеми”. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Шахраям повідомили про підозру

СБУ “накрили” фігурантів у власних оселях

Фігуранти виманили у бідолашних громадян більше мільйона гривень

СБУ повідомили про підозру криворізьким шахраям

Олена Шевченко

Нагору