Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпрі на ринку рятували чоловіка, який був у стані клінічної смерті

25 грудня 65-річний мешканець Дніпра вирушив за покупками на центральний ринок “Озерка”. Ця прогулянка могла стати для нього останньою. Врятували небайдужі громадяни та співробітники екстреної медичної допомоги.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на лікаря екстреної допомоги Віктора Пальчинського, 65-річний місцевий мешканець прийшов вранці на центральний ринок «Озерка». Ідучи рядами він відчув різкий біль у грудях, почав важко дихати, знепритомнів і впав. Відвідувачі ринку одразу набрали «103».

На виклик терміново виїхала бригада інтенсивної терапії та реанімації станції екстреної медичної допомоги.

По приїзду вони знайшли людину у стані клінічної смерті. Медики негайно розпочали реанімаційні заходи (непрямий масаж серця, дефібриляція, штучна вентиляція легень, медикаменти). Бригада спрацювала на відмінно – кровообіг та дихання відновили, постраждалого врятували.

“Для медиків, успішна реанімація – найкращий подарунок, який надихає на майбутні звершення!” – пише Пальчинський.

У своєму пості він звертається до читачів: “Шановні громадяни, побачили людину без ознак життя (відсутність дихання, пульсу)?  Негайно розпочніть серцево-легеневу реанімацію і не зупиняйтесь до приїзду бригади екстреної медичної допомоги.
Від ваших зусиль буде залежати подальший прогноз на життя потерпілого.
Якщо ви не володієте технікою непрямого масажу серця та штучної вентиляції легень, пройдіть курси з BLS, ці знання рятують життя!”

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області медики врятували чоловіка з серйозною внутрішньою кровотечею. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі прийняли тяжки пологи в автомобілі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

 

Нагору