Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області кішка врятувала життя чоловіку

Днями у Дніпрі стався незвичайний випадок. Кішка, яка гуляла з господарями відчула, що людині потрібна допомога. Чотирилапа привела підлітків через хащі до балки, де лежав чоловік без свідомості. Вони терміново викликали на місце “швидку” допомогу.

Розповідає Інформатор із посиланням на пост медика Віктора Паланчука.

Мешканці Дніпра гуляли на вулиці з кішкою на руках. Раптом чотирилапа вистрибнула з рук дівчини і побігла в балку. Наздогнавши тваринку, молоді люди побачили хлопця років 35 без свідомості, який лежав в кущах і ледве дихав. Не зволікаючи ні хвилини підлітки набрали номер «103».

Дістатися пацієнта було не з легких завдань. Повісивши на себе купу обладнання (дефібрилятор, аспіратор, реанімаційна укладка, укладка з медикаментами, кисень) медики підійнялися через густу рослинність на схил балки.

Медики “швидкої” перенести пацієнта у більш безпечне місце і надали екстрену допомогу.

Виявилося, що чоловік вживав наркотики та мав загальне переохолодження. Під час надання медичної допомоги у пацієнта зупинилося серце.

Після серцево-легеневої реанімації, яка тривала 15 хвилин, медики “запустили” кровообіг чоловіка і його транспортували до лікарні. По дорозі в реанімацію серце пацієнта зупинялося ще 2 рази, але медикам вдалося повернути його до життя та передати до рук фахівців реанімаційного відділення.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області медики швидкої врятували чоловіка з важкою внутрішньою кровотечею. Також повідомлялося про те, за скільки хвилин швидка допомога в Україні має приїхати на виклик.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору