Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Кантуччі до Різдва: як приготувати смачне італійське печиво

Кантуччі — це традиційні італійські ласощі, які часто готують до Різдва та на святкові дні. Це тоненькі, хрумкі печенька з мигдалем, які дуже просто приготувати вдома. Зазвичай кантуччі мають апельсиновий або лимонний аромат завдяки цедрі.

Можна печиво посипати цукром або пудрою, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 170 г
  • Борошно – 350 г
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло вершкове несолоне – 50 г
  • Мигдаль – 70 г
  • Апельсин, цедра – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

У мисці перемішайте цукор та яйця, поки цукор не розчиниться. Окремо змішайте борошно з содою і його більшу частину всипте в яєчну масу. Перемішайте, додайте м’яке масло й добре вмішайте його в тісто.

Додайте цедру апельсина, почищений мигдаль, мед і вимішайте. Всипте решту борошна й добре вимішайте тісто до однорідного стану.

Сформуйте з тіста дві довгі ковбаски, викладіть їх на деко. Помістіть в духовку, розігріту до 190°C, на 20 хвилин.

Потім наріжте вироби на скибочки шириною 2 см і переверніть їх. Знову помістіть в духовку на 5 хвилин, щоб підсушити. Кантуччі готові!

Раніше ми розповідали, як приготувати пастромі з курячих грудок. Писали, як приготувати вишневий пиріг за рецептом Кеті Пері та сирні палички.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору