Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На якій стадії будівництво магістрального водогону Інгулець – Південне водосховище

Ще триває будівництво магістрального водогону «Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця – Томаківка». Його загальна протяжність – 300 км трубопроводів. Проєкт готовий вже на 89%. Наразі на першій ділянці магістрального водогону встановлюють насоси, які будуть забезпечувати подачу води.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Дніпропетровській області.

На ділянці водогону Інгулець – Південне водосховище вже встановили 5 із 17 насосів. Основних насосів буде 11, їх потужність – 1250 кВт. Інші насоси передбачені  для аварійних ситуацій та проблем з електропостачанням.

Наприкінці тижня фахівці будуть встановлювати обладнання на найбільшій насосній станції, яка розташована на водозаборі з річки Інгулець. Паралельно вони бетонують стіни, армують та роблять монтаж опалубки на насосних станціях,  коливання тиску в насосах викликають вібрації корпусів.

Раніше ми розповідали, що  запрацювала перша гілка водогону між річкою Інгулець та Південним водосховищем. Писали, що Шмигаль назвав терміни завершення будівництва магістрального водогону у Кривому Розі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

Нагору