Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

О. Вілкул привітав випускників Університету третього віку: Власним прикладом ви довели, що здобувати нові знання, бути креативним та активним можна у будь-якому віці. І ми вам завжди у цьому допоможемо та підтримаємо!

14 грудня у міському академічному театрі ім. Т. Шевченка  відбулася урочиста церемонія вручення дипломів випускникам Університету третього віку.  Привітав випускників голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

У 2018 році у Кривому Розі стартував проєкт «Університет третього віку» – соціальна програма для людей похилого віку, яку започаткував Костянтин Павлов. Випускниками Університету стали  понад 1,5 тисячі  криворіжців. Після перерви, пов’язаної з пандемією та війною, у 2023 році соціальний проєкт, за підтримки фонду Олександра Вілкула «Українська Перспектива», відновив роботу.

З 14 вересня тривало продуктивне навчання у слухачів Університету третього віку. У навчальній програмі було 13 навчальних тижнів та 7 предметів: рідної мови, інформації з правознавства, практичної психології, здорового способу життя, інформатика, тощо. Для цього навчальні аудиторії були забезпечені необхідною кількістю ноутбуків та планшетів.

Вітаючи студентів «золотого віку» Олександр Вілкул сказав: «Кожна людина заслуговує на гідну старість і не повинна почуватися самотньою, а навпаки: бути активною частиною громади Кривого Рогу, бути оточена турботою та увагою. Тому, підтримка установ і програм соціальної сфери для людей поважного віку є одним з пріоритетних напрямків нашої роботи.

Університет третього віку – особливо важливий проєкт для людей поважного віку. Це – п’ятий випуск за час існування університету. Понад 1,5 тис. слухачів вже отримали свої дипломи. А  сьогодні – ваш час. Ви є прикладом того, що навчатись ніколи не пізно. За цей час ви встигли удосконалити знання з української мови, навчилися працювати з комп’ютером та гаджетами, що надасть вам можливість спілкуватися з рідними, знайомими, друзями, покращили здоров’я під час скандинавської ходи, поспілкувалися з психологами та відпочили душею під час занять бальними танцями. І ми з великим задоволенням можемо констатувати, що нашій найшановнішій студентці – Маршавенко Ніні Дмитрівні – 92 роки. А 8-м слухачів Університету перетнули 80-ти річний рубіж. Вітаю із дипломами та дякую вам за ваш оптимізм та віру в життя!».

Олександр Вілкул також наголосив, що проєкт триватиме й надалі. Наступної весни буде новий курс – 400 студентів. Вже зараз можна записуватись у терцентрах та виконкомах за місцем проживання.

Студентка Університету третього віку Ганна Дика поділилась враженнями: «Протягом 50 років я працювала лікарем -терапевтом. Я доволі активна людина і не можу просто сидіти вдома. Мені постійно треба чимось займатись. Вперше почула про роботу Університету до коронавірусу. Але, на жаль, вдалось побувати на заняттях лише перший тиждень. Тому, коли дізналась про відновлення курсів, то, звичайно, з великим задоволенням пішла. Адже це можливість пізнати щось нове – нова інформація, нові люди. Навіть поза межами Університету ми підтримували спілкування з одногрупниками. Шкода закінчувати навчання, тому що в нас були прекрасні викладачі та цікаві заняття. Дуже вдячні за таку можливість!».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору