Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Російські хакери заявили, що зламали «Київстар» та отримали дані абонентів

12 грудня у роботі мобільного оператора “Київстар” стався масштабний збій. Робота більшості серверів не відновлена й досі. Відповідальність за цей злочин взяли на себе російські хакери. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, про свою  причетність до атаки на “Київстар” заявили російські хакери з групи “Солнцепек”. Вони стверджують, що мають резервні копії. На доказ цього хакери опублікували скриншоти, взятого під контроль сервера.

Крім того, їм нібито дісталися особисті дані клієнтів компанії: ПІБ, паспортні дані та адреси. Йдеться про мільйони записів.

Останній факт спростувала пресслужба компанії, яка стверджує, що станом на 13:00 12 грудня персональні дані абонентів не скомпрометовані.

Російські ЗМІ пишуть, що “посприяли” масштабному збою й співробітники “Київстар”, які давно працюють в українській мережі. Зараз це з’ясовують правоохоронні органи.

Що до строків відновлення роботи, то як розповів генеральний директор компанії Олександр Комаров: “У нас є декілька сценаріїв. Базовий і він же оптимістичний, що ми почнемо відновлювати сервіси клієнтів. Спеціалісти вже частково відновили фіксований інтернет для бази інтернету для дому. Найближчим часом відновлять сервіси для всієї клієнтської бази фіксованого інтернету“.

Раніше Інформатор писав про те, що у мобільного оператора “Київстар” стався масштабний збій у роботі. Крім того, повідомлялося про те, чому абоненти “Київстар” не можуть під’єднатися до національного роумінгу. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору