Холодець – традиційна українська страва, що являє собою застиглий бульйон зі шматочками м’яса чи риби. Його можна приготувати з одного виду м’яса або з асорті. Також це традиційна зимова страва, що здавна посідала почесне місце на святкових застіллях.
Покроковий рецепт драглі зі свинячої рульки, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
На 8-літрову каструлю
- Телячі копитця – 2 шт.
- Свиняча рулька – 1 шт.
- Свинина – 600 г
- Морква – 1 шт.
- Корінь петрушки – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник, головка – 1 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний, горошок – 10 шт.
- Перець духмяний, горошок – 6 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Копитця добре миємо і зачищаємо. Свинячу вирізку та рульку миємо, ріжемо на кілька частин. Складаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на ніч на балкон або в холодильник.
Зранку зливаємо воду, заливаємо свіжою холодною водою. Доводимо до кипіння і знову зливаємо воду. Промиваємо прохолодною водою, щоб видалити залишки накипу. Все це необхідно зробити, що отримати чистий, прозорий бульйон.
Заливаємо свіжою холодною водою, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і залишаємо томитися на повільному вогні 5-6 годин.
Овочі чистимо та миємо. Після 5-6 годин томління додаємо в каструлю сіль, усі спеції та овочі, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і знову залишаємо на повільному вогні півтори-дві години.
Знімаємо жир з поверхні бульйону та проціджуємо бульйон через марлю. М’ясо розбираємо на волокна, ретельно відділяючи від кісточок.
Розкладаємо м’ясо в порційні формочки, зверху кладемо кружальця моркви. Рівномірно заливаємо все бульйоном. Ставимо в холодне місце — холодильник або балкон — мінімум на кілька годин.
Раніше ми розповідали, як приготувати оселедець по-корейськи. Писали, як приготувати смачні котлети з картоплі та гречки та качку в тісті.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок