Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На свята та на будні: готуємо оселедець по-корейськи

Оселедця люблять майже всі. Зі звичайною вареною картопелькою він стає справжнім делікатесом під час сімейної вечері. Та коли звичайний солоний оселедець вже встиг набриднути, радимо приготувати його по-корейськи. Така екзотика буде до смаку багатьом, а коштуватиме не дорого. 

Рецепт надасть Інформатор.

Оселедець по-корейськи

Продукти

  • Два заморожені або свіжі оселедці;
  • Чотири цибулини;
  • Одна стол. ложка солі;
  • Пів чайн. ложки червоного перчика;
  • Пів чайн. ложки чорного перчика;
  • 50-60 мл оцту;
  • Одна стол. ложка томатного соусу;
  • 125 мл олії соняшникової рафінованої.

Приготування

Оселедця необхідно повністю очистити, щоб залишилося одне філе. Залишаємо тільки шкурку.

Філе ріжемо на порційні шматочки і складаємо в глибокий посуд.

Всипаємо в рибу всі спеції, сіль і додаємо томатний соус. Перемішуємо.

Тепер вливаємо оцет і ще раз ретельно мішаємо.

З цибулі знімаємо лушпиння і ріжемо його у вигляді півкілець.

Перекладаємо цибулю в посуд з оселедцем, вливаємо олію і мішаємо.

Закриваємо плівкою і поміщаємо на 3-4 години в холодильну камеру, а краще на ніч.

За цей час потрібно буде кілька разів перемішати оселедець та подавати на стол.

Раніше Інформатор про те, як приготувати фінський салат “Расолі”. Також Інформатор повідомляв про те, як приготувати справжній салат “Олів’є”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору