Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи будуть в Україні розсилати повістки через “Дію”

До застосунку “Дія” вже звикла значна частина українців. Він дозволяє отримувати велику кількість послуг, від купівлі залізничних квитків до оформлення водійських прав без черг та поїздок, прямо  вдома. Днями на деяких російських telegram каналах з’явилася новина, що мобілізаційні повістки в Україні теж розсилають через “Дію”. Чи правда це?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на SPRAVDI, новина про розсилку українцям повісток від ТЦК та СП через «Дію» є черговою ворожою брехнею. Річ у тому, що у «Дії» відсутня функція будь-яких послуг чи сповіщень щодо військового обліку, а міністр цифровізації Федоров вже наголошував, що повістки через цей сервіс надсилатися не будуть.

Ймовірно, що «повістка» на російському telegram-каналі це намальована картинка, яку вивели на екран мобільного телефону під виглядом повістки. Помітно, що людина на відео не торкається екрана пальцями, аби фейкова повістка залишалася на весь екран.

До того ж праворуч і ліворуч від фейкової повістки помітно краї інших документів – це означає, що «повістка» має бути в розділі «Документи», а не в розділі «Повідомлення». Фейкороби у «сповіщенні від ТЦК» вказали імʼя та по батькові отримувача, але не вказали його прізвище.

Так виглядає черговий фейк росіян

Так виглядає черговий фейк росіян

Раніше Інформатор писав про те, чи будуть в Україні відправляти на фронт вагітних жінок. Також повідомлялося про те, що ФСБ готує нові фейки проти українських державних діячів. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору