Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До свята: готуємо качку в тісті

Качка в тісті — це вишукана страва, що вражає своїм виглядом і смаком. Ідеально підходить для святкової вечері з особливого приводу. Вам обов’язково варто спробувати цю качку, загорнуту в хрумке тісто.

Покроковий рецепт вишуканої страви, – передає Інформатор.

Інгредієнти:

Основні

  • Качка – 1 шт.
  • Часник, зубчики – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа до мʼяса – за смаком

Для тіста

  • Кефір – 500 мл
  • Майонез 72% – 100 г
  • Борошно пшеничне – 600 г
  • Сода харчова – 10 г
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

У борошно додайте кефір, майонез, соду і сіль. Замісіть еластичне тісто і дайте йому постояти 10-15 хвилин.

Невелику випатрану качку помийте і нашпигуйте шматочками часнику. Натріть сіллю, перцем і спеціями

Тісто розкачайте на пергаментному папері, посередині викладіть качку. Загорніть на неї до середини тісто, краї добре защипайте. Перенесіть качку на пергаменті на деко.

Запікайте при температурі 160°C 1,5-2 години до золотистого кольору тіста.

Раніше ми розповідали, як приготувати різдвяний штолен на розпушувачі. Писали, як приготувати шоколадну ковбаску з повітряним рисом та завиванець з горіхами.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору