Качка в тісті — це вишукана страва, що вражає своїм виглядом і смаком. Ідеально підходить для святкової вечері з особливого приводу. Вам обов’язково варто спробувати цю качку, загорнуту в хрумке тісто.
Покроковий рецепт вишуканої страви, – передає Інформатор.
Інгредієнти:
Основні
- Качка – 1 шт.
- Часник, зубчики – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа до мʼяса – за смаком
Для тіста
- Кефір – 500 мл
- Майонез 72% – 100 г
- Борошно пшеничне – 600 г
- Сода харчова – 10 г
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
У борошно додайте кефір, майонез, соду і сіль. Замісіть еластичне тісто і дайте йому постояти 10-15 хвилин.
Невелику випатрану качку помийте і нашпигуйте шматочками часнику. Натріть сіллю, перцем і спеціями
Тісто розкачайте на пергаментному папері, посередині викладіть качку. Загорніть на неї до середини тісто, краї добре защипайте. Перенесіть качку на пергаменті на деко.
Запікайте при температурі 160°C 1,5-2 години до золотистого кольору тіста.
Раніше ми розповідали, як приготувати різдвяний штолен на розпушувачі. Писали, як приготувати шоколадну ковбаску з повітряним рисом та завиванець з горіхами.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок