Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

В ході масштабної спецоперації у Дніпропетровській області затримали торговців зброєю, які відмивали шалені гроші

Злочинне угрупування у Дніпрі займалося торгівлею зброєю, боєприпасами та відмиванні грошей у великих розмірах. Поліція затримала їх. Трьом чоловікам повідомлено про підозру.

По це повідомляє Інформатор за посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

Поліцейська спецоперація за участі близько 100 правоохоронців тривала дві доби. Затримали трьох осіб, які підозрюються у торгівлі зброєю та боєприпасами і відмиванні грошей.

Поліцейські провели 16 обшуків. Слідчі вилучили арсенал зброї, боєприпасів та вибухових речовин: 21 пістолет, 7 пістолетів-кулеметів, 14 рушниць, 5 гвинтівок, 10 автоматів Калашникова, близько 25 тисяч набоїв різного калібру та пакування, 36 протитанкових гранатометів, 76 гранат, димові шашки та інші речові докази. Крім цього, у зловмисників вилучено великі суми грошей: 5,7 мільйона доларів, майже 50 тисяч євро, понад 700 тисяч гривень, а також п’ять автомобілів преміум-класу.

Усі учасники організованого злочинного угруповання затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання зброї та боєприпасів), та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою. Також розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці продовжують заходи щодо причетності до вказаного кримінального правопорушення інших осіб та каналу надходження боєприпасів.

Виявили 21 пістолет, 7 пістолетів-кулеметів, 14 рушниць.

Вилучили 5 гвинтівок, 10 автоматів Калашникова

Близько 25 тисяч набоїв

Вилучили 36 протитанкових гранатометів, 76 гранат

Раніше ми розповідали, що у Дніпрі діяло злочинне наркоугрупування із щомісячним прибутком у 12 млн грн. Писали, що у Дніпропетровській області п’ятеро злочинців виготовляли та продавали наркотики на 1,5 мільйона гривень.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

Нагору