Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Замість Пушкіна Байден: чи правда, що у Києві встановлять монумент за 10 мільйонів гривень

Останнім часом у Мережі поширюється інформація про те. що у Києві замість пам’ятника Пушкіну встановлять монумент на честь Джо Байдена. Ніби то скульптура зображатиме Президента України Володимира Зеленського, який тисне руку Президентові США Джо Байдену. Називається навіть ціна питання – 10 мільйонів гривень.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на SPRAVDI, у відкритих джерелах немає інформації про пам’ятник, який планують встановити замість монумента Пушкіна. Українські та іноземні медіа не писали нічого про зведення композиції «Партнери назавжди» на честь Джо Байдена, зазначають журналісти VoxCheck.

Єдине, що встановили на честь Джо Байдена у Києві, – це табличка, яка розташована навпроти Верховної Ради.

Табличка на честь Джо Байдена, яка розташована навпроти Верховної Ради.

Табличка на честь Джо Байдена, яка розташована навпроти Верховної Ради.

Окрім того, на сайті державних закупівель Prozorro відсутні тендери на встановлення пам’ятника Джо Байдену від Українського культурного фонду.

У пресслужбі компанії ТОВ «Метінвест Холдинг», яку фейкороби вказали виконавцем цих робіт, відповіли, що документи, які поширюють пропагандисти – фейкові.

Раніше Інформатор писав про те, що відоме фото з соцмереж виявилося несправжнім. Також повідомлялося про те, що документ, який забороняє українським юнакам 15-18 років виїжджати за кордон, є фейковим.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору