Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Де у Кривому Розі знаходиться “Давня Греція” та хто її автор

Кривий Ріг – приголомшливе місто. Через надзвичайну довжину тут можна жити все життя й не знати багатьох його таємниць та прекрасних місць. А вони варт і того, щоби їх побачити та помилуватися. 

Як повідомляє Інформатор однією з маловідомих міських пам’яток є парк “П’яти муз”, що знаходиться на житломасиві ПівдГЗК. Це справжній куточок Давньої Греції посеред сучасного Кривбасу. Розташований він поруч з ЦДЮТ “Мрія”. У сквері розміщені п’ять скульптур  муз – покровительок мистецтва: танцівниця, музикант, художниця, актриса та п’ята, центральна постать – хранителька домашнього вогнища.

Автор скульптур – молода криворізька художниця, випускниця міської художньої школи №3 Маргарита Романенко. За її малюнками виконані фігури.

На викладених плиткою доріжках стоять лави, де можна комфортно відпочити. А з оглядового майданчика відкривається чудовий вигляд на геологічну пам’ятку природи “Виходи аркозових пісковиків”.

Увечері скульптури підсвічуються, Виглядає надзвичайно гарно. І якщо поїздка в Афіни не по кишені, нічого не заважає влітку у вихідний день на громадському транспорті приїхати помилуватися “майже грецькими” скульптурами у рідному Кривому Розі.

"Давня Греція" у Кривому Розі

“Давня Греція” у Кривому Розі

Напевно це актриса

Напевно це актриса

Парк "П'яти муз"

Парк “П’яти муз”

Покровителька музики

Покровителька музики

Раніше Інформатор писав про те, як виглядає парк “Веселі Терни” у Кривому Розі на початку весни та про дореволюційне кладовище, яке знаходиться на пустотах Криворіжжя.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору