Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Де в Україні можуть ввести карантин через спалах захворюваності на Covid та грип

В Україні зростає захворюваність на грип, а також на ковід. У Тернопільській, Житомирській і Чернівецькій областях вже перевищений епідемічний поріг. Тому у цих трьох областях можуть ввести певні карантинні обмеження.

Про це повідомив санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону, – передає Інформатор.

В Україні фіксують різні штами коронавірусу. Серед усіх випадків захворюваності на коронавірус та грип майже 50% госпіталізацій, серед яких багато дітей, зазначив Кузін. Крім того, на заході та півночі України фіксують перевищення епідемічного порогу.

“В трьох областях Україні перевищено епідемічний поріг – це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні до цього періоду. Тобто ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи”, – сказав Кузін.

Він додав, що з початку епідемічного сезону загалом вже більше мільйона українців перехворіли на грип та коронавірус. За тиждень до лікарень госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. За словами Кузіна, серед всіх випадків захворюваності коронавірус зараз займає до 35%.

“Захворюваність на COVID також зростає, за останній тиждень вона зросла на 20%, вона точно зростає серед дітей. Також реєструють як випадки реанімації, так і летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, у тому числі одна дитина”, – заявив головний санітарний лікар.

Раніше Інформатор повідомляв, як вберегтися від гепатиту А. Також ми писали, що у Кривому Розі у 4-річної дівчинки діагностували гепатит А.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору